Slovenian (SI)English (United Kingdom)Italian - Italy

 Podbrdo Trail Running Festival

     grb-tolmin          Občina Bohin       grb-cerkno       Občina Železniki       grb-poljane-gorenja-vas-small   
popkoresa

Podbrdo - Slovenija, 15.6. - 17.6.2018


Zgodovina

Do otvoritve festivala

facebook

PrijavaUvodni nagovor mini GM4O

Dragi otroci , mladina, spoštovani starši!

 

Gorski maraton štirih občin ali na kratko GM4O je prireditev, ki je ponesla v svet slavo Gorskega maratona, Slovenija pa prvič gostila tako visoko rangirano prireditev. Krono prireditvi pa je postavil Slovenski tekač Mitja Kosovelj, ki je osvojil 1. mesto in naslov svetovnega prvaka.

Prireditev, ki so jo tekači poimenovali »Olimpijada gorskega teka«, ki se vsako leto odvija v Baški Grapi, bi radi predstavili otrokom in mladini do 19 let starosti, na treh po dolžini in težavnosti različnih progah. Proge so primerne starostnim skupinam in otroci bodo doživeli vse, kar bodo lahko kasneje, kot odrasli na ta velikem GM4Oju. Vsaka proga ima tudi »Uro resnice«, ki jo bo treba premagati , spoštljivo in s pametjo.

Start in cilj je na istem mestu in prav to bo našim otrokom in mladini dalo tisti pravi občutek, kako je, ko premagaš sebe in utrujen pa vendar vesel prečkaš ciljno črto.

Vse proge bodo označene, postavljene bodo okrepčevalnice na progi bodo gorski reševalci in tudi navijači. Mini GM4O bo imel vse, kar ima velik v to sem trdno prepričan.

GM4O_Joze

 

Gorski maraton za mlade je poseben izziv, to ni čisto navaden otroški tek je tek, ki ima 12 let starejšega brata, ki ga zelo težko premagaš. Pa vendar kadar ti je ta zmaga naklonjena si v sebi neizmerno zadovoljen in vesel. Zato spoštovani mladi tekači, pridite v prelepo Baško Grapo in poskusite se na 3. Mini GM4Oju za otroke in mladino, pridite in spoznali boste, kaj lahko pripravi in opravi ekipa prostovoljcev v časih, ki prostovoljstvu, kot človeški vrednoti čas ni naklonjen.

 

Veselimo se vaših uspehov in vaše udeležbe

 

Jože Dakskobler

 

                           grb-tolmin          Občina Bohin       grb-cerkno       Občina Železniki       grb-poljane-gorenja-vas-small